A nyolcadik Phantom előbújt – Rolls-Royce Phantom VIII bemutató

In bemutató
Rolls-Royce Phantom VIII bemutató

Lehullt a lepel az a VIII. Phantomról, amiből eddig csak egy kis részletet mutattak meg. 1925 óta ez a nyolcadik Phantom. 14 év telt el a Phantom VII. bemutatása óta.

Phantom VII

 

Rolls-Royce Phantom VIII bemutató
Phantom VIII

A Phantom VIII és VII fotóinak nézegetése során keresni kell a különbséget. A külső alapján inkább faceliftet mondanánk, nem új modellt. Pedig mennyire az. Kezdjük ott, hogy ez az első „Architecture of Luxury” alumínium platformra épülő Rolls. A jövőben minden Rollst erre akarnak építeni. Az új platform 30 százalékkal nagyobb merevséget eredményez az elődhöz képest. Ehhez jön még a légrugó és az aktív futómű, ami javítja a kezelhetőséget és komfortossá teszi a rugózást.  A „Varázsszőnyeg” technológia lényege, hogy az autó szenzorok és kamerák segítségével felkészül az útviszonyokra és azokhoz igazítja a futóművet és kormányzást.

 

A világ legcsendesebb autója

A gyártó azt állítja, hogy megalkották a világ legcsendesebb autóját. Bár magukról mondják, én hajlamos vagyok elhinni. Az autó mindenhol 6 mm vastag kétrétegű szigetelést kapott, összesen 130kg hangszigetelést. A gumikat pedig speciális habbal vonták be, ami 9 db-el csökkenti a gördülési zajt. Az autó az elődhöz képest 10 százalékkal csendesebb 100 km/h sebességnél. Amikor a szakemberek először mérték a zajszintet, ellenőrizniük kellett a műszereiket, mert azt hitték, elromlottak.

 

12 lett, maradhat? V12 dobog az orrában

Szerencsére a luxus eme fellegvárába nem érkezett még el a downsizing vagy az elektromos hajtás magasra törő hullámverése.

A v12-es teljes újra gondolásának egyik célja itt is a csendesség volt. A 6,75 literes motor fordulatát igyekeztek lejjebb vinni, ezzel is csökkentve a zajszintet. A dupla turbós monstrum már 1700-as percenkénti fordulattól leadja a 900Nm csúcs nyomatékot. A maximális teljesítmény pedig 563 lóerő. A műholddal támogatott 8 sebességes automata pedig segít előre kiválasztani a megfelelő fokozatot a kanyarok és domborulatok alapján.

 

Biztonság

Az új Phantomban természetesen minden új biztonsági extra benne van. Olyanok is, mint például a négy kamerás „Riasztó Asszisztens” (ez nem egy csúnya mitfárer) panoráma nézettel, éjjellátó, Aktív tempomat, balesetre figyelmeztető, sávtartó és head-up display.

 

A dizájn

Rolls-Royce Phantom VIII bemutató

A külsőben a letisztultság a legdominánsabb. Hangsúlyosabb lett a hűtőrács illetve lettek rozsdamentes acél csíkok. Elől pedig a fényszóró lézeres. A Phantom eddig is szép volt, minek bántsák, ami bevált?

Rolls-Royce Phantom VIII bemutató

 

A belső

 

Rolls-Royce Phantom VIII bemutató

A modernizálás jelei a digitális műszerfal és a 12,3 colos középkonzol. Természetesen a kézzel készült belső minden igényt kielégít. Megmaradt a csillagos ég tetőkárpit és minden kezelőszerv hívogató és vaskos. Nekem a gyári fényképeken szereplő színkombináció annyira nem jön be, de ez ízlés kérdése. Azért, hogy az idő egy picit megálljon, az analóg órát nem hagyták el…

Rolls-Royce Phantom VIII bemutató

You may also read!

Győr Rally Metabond

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond   szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került megrendezésre

Read More...
árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Verified by MonsterInsights