Izmos Alfák a Dyck Kastélynál – Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM

In hír
Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM

Az Alfa Romeo és az FCA Heritage egy gyönyörű és bivalyerős versenyautóval képviselteti magát a Dyck kastélynál rendezendő veterán találkozón, ahol a Mercedes is képviselteti magát. 2017 augusztus 4 és 6 között a nagyérdemű megcsodálhatja  az Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM versenyautót a felfutón.

Az Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM (1993)

Az autó az Arese-ben található Alfa Romeo Múzeum gyűjteményének a része. A 155-ös a Német Túraautó Bajnokságban versenyzett, ahol 1993-ig csak német csapatok indultak. Abban az évben csatlakozott az Alfa és más csapatok is a bajnoksághoz. A két legendás pilóta Alessandro Nannini és Nicola Larini volt. A belépő jól sikerült: a 155 V6 Ti mindkét futamot megnyerte Belgiumban. A szezon végére Nannini 20 versenyből 10-et megnyert. Így a németeket az a meglepetés érte, hogy 1993-ban a DTM bajnoka egy olasz csapat – olasz autó és pilóta – lett.

Ezt az autót csodálhatják most meg Németországban, ami komoly fricskát pöckölt a németek orra alá 24 évvel ezelött.

Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM

Persze, lesz mai darab is, mint például egy Giulia Quadrifoglio és egy Alfa Romeo Stelvio a Goodwood szerű rendezvényen.

Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...