Bemutatkozik a BMW i3s

In bemutató, elektromos autók
Bemutatkozik a BMW i3s

A BMW bemutatja a frissített i3-at. És ami még izgalmasabb, bemutatkozik az i3s, aminek sportosabb a futóműve és 14 lóerővel erősebb.

Az akksi továbbra is 94 amperórás és 33 kWh-ás teljesítményű. A 38 lóerős távolság-növelő benzinmotor, a REX (Range Extender) továbbra is rendelhető. A két hengeres benzines motor meghajt egy generátort, ami tölti az akksit. Így 150 km-el növeli a hatótávot.

Bemutatkozik a BMW i3s

A fényezések között megjelent a Melbourne Red és az Imperial Blue. Szélesebb lett az első és hátsó lökhárító. Az első a karosszéria színét viseli.

Az i3s-nél elöl a lökhárító betétje és az „U” alakú szegélyezés is fekete fényezést visel, miközben a lökhárító két szélén BMW i kék vagy Frozen Grey szürke dekorcsíkok hangsúlyozzák a modell szélességét. A zárt hűtőrács, az A-oszlopok és a tetőkeretek is magasfényű fekete fényezést kaptak.

A sportosabb i3s futóműve 10 miliméterrel lejjebb van. A nyomtáv pedig 40 mm-el szélesebb, amit a kerékjárati ívek fekete szegélye emel ki.

Bemutatkozik a BMW i3s

Az új LED-es fényszórók modernek és főleg takarékosabbak, ami egy elektromos autónál igen fontos.

Belül a látható és tapintható utastéri felületek több mint 80 százaléka újrahasznosított anyagok és megújuló nyersanyagok felhasználásával készül.

 

Teljesítmény

A sima i3 hatótávjára a gyártó minimum 200 km-t ír, a típusról itt írtunk korábban. Az i3s is 200 km-re képes egy töltéssel, hatótáv növelő motor nélkül. Az i3s tehát 184 lóerős és 270 Nm a nyomatéka. Így a gyorsulás 100-ig mindössze 6,9 másodpercet vesz igénybe. A végsebesség itt 160 km/h-nál van maximálva.

Bemutatkozik a BMW i3s

Fogyasztás

A legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC) típus-specifikus tesztkörének mérései szerint a hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt új BMW i3 kombinált energiafogyasztása és átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként 11,5 – 11,9 kWh, illetve 0,6 liter (kilométerenkénti 13 – 14 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*. A hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt BMW i3s modell esetében mindez 100 kilométerenkénti 12,5 kWh-ra és 0,7 literre nő (kilométerenkénti 14 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett).

 

Bemutatkozik a BMW i3s

Hasznos fícsörök

Emelett az i3 – ha megrendeljük hozzá – magától parkol, vészfékez illetve 60 km/h-ig halad a forgalommal, és ha kell, meg is áll.

Belül hasznos még a parkolóhely kereső szolgáltatás és a valós idejű forgalmi információk. Illetve a nyilvános töltők helyéről és aktuális elérhetőségükről/ foglaltságukról is infót kaphatunk.

 

Gyorsabb töltés

A BMW i3 hálózati töltéséhez használt szabvány töltőkábelt az új modellpáros érkezésére megerősítették és hőmérséklet-érzékelő szenzorral látták el. Az otthoni járműtöltést megkönnyítő, elhasználóbarát BMW i Wallbox fali töltő legújabb változata pedig óránként 11 kW töltési sebességre képes. Mindez azt jelenti, hogy a rendszer a hozzávetőlegesen 180 kilométer megtételére elegendő energiamennyiséggel maximum három óra alatt, a szabvány töltőkábelhez képest ötször gyorsabban feltölti az új BMW i3 és az új BMW i3s akkumulátorát

 

A BMW az új i3-at és i3s-t a Frankfurti Autókiállításon mutatja be.

Bemutatkozik a BMW i3s

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights