Bemutatkozik a BMW i3s

In bemutató, elektromos autók
Bemutatkozik a BMW i3s

A BMW bemutatja a frissített i3-at. És ami még izgalmasabb, bemutatkozik az i3s, aminek sportosabb a futóműve és 14 lóerővel erősebb.

Az akksi továbbra is 94 amperórás és 33 kWh-ás teljesítményű. A 38 lóerős távolság-növelő benzinmotor, a REX (Range Extender) továbbra is rendelhető. A két hengeres benzines motor meghajt egy generátort, ami tölti az akksit. Így 150 km-el növeli a hatótávot.

Bemutatkozik a BMW i3s

A fényezések között megjelent a Melbourne Red és az Imperial Blue. Szélesebb lett az első és hátsó lökhárító. Az első a karosszéria színét viseli.

Az i3s-nél elöl a lökhárító betétje és az „U” alakú szegélyezés is fekete fényezést visel, miközben a lökhárító két szélén BMW i kék vagy Frozen Grey szürke dekorcsíkok hangsúlyozzák a modell szélességét. A zárt hűtőrács, az A-oszlopok és a tetőkeretek is magasfényű fekete fényezést kaptak.

A sportosabb i3s futóműve 10 miliméterrel lejjebb van. A nyomtáv pedig 40 mm-el szélesebb, amit a kerékjárati ívek fekete szegélye emel ki.

Bemutatkozik a BMW i3s

Az új LED-es fényszórók modernek és főleg takarékosabbak, ami egy elektromos autónál igen fontos.

Belül a látható és tapintható utastéri felületek több mint 80 százaléka újrahasznosított anyagok és megújuló nyersanyagok felhasználásával készül.

 

Teljesítmény

A sima i3 hatótávjára a gyártó minimum 200 km-t ír, a típusról itt írtunk korábban. Az i3s is 200 km-re képes egy töltéssel, hatótáv növelő motor nélkül. Az i3s tehát 184 lóerős és 270 Nm a nyomatéka. Így a gyorsulás 100-ig mindössze 6,9 másodpercet vesz igénybe. A végsebesség itt 160 km/h-nál van maximálva.

Bemutatkozik a BMW i3s

Fogyasztás

A legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC) típus-specifikus tesztkörének mérései szerint a hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt új BMW i3 kombinált energiafogyasztása és átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként 11,5 – 11,9 kWh, illetve 0,6 liter (kilométerenkénti 13 – 14 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*. A hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt BMW i3s modell esetében mindez 100 kilométerenkénti 12,5 kWh-ra és 0,7 literre nő (kilométerenkénti 14 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett).

 

Bemutatkozik a BMW i3s

Hasznos fícsörök

Emelett az i3 – ha megrendeljük hozzá – magától parkol, vészfékez illetve 60 km/h-ig halad a forgalommal, és ha kell, meg is áll.

Belül hasznos még a parkolóhely kereső szolgáltatás és a valós idejű forgalmi információk. Illetve a nyilvános töltők helyéről és aktuális elérhetőségükről/ foglaltságukról is infót kaphatunk.

 

Gyorsabb töltés

A BMW i3 hálózati töltéséhez használt szabvány töltőkábelt az új modellpáros érkezésére megerősítették és hőmérséklet-érzékelő szenzorral látták el. Az otthoni járműtöltést megkönnyítő, elhasználóbarát BMW i Wallbox fali töltő legújabb változata pedig óránként 11 kW töltési sebességre képes. Mindez azt jelenti, hogy a rendszer a hozzávetőlegesen 180 kilométer megtételére elegendő energiamennyiséggel maximum három óra alatt, a szabvány töltőkábelhez képest ötször gyorsabban feltölti az új BMW i3 és az új BMW i3s akkumulátorát

 

A BMW az új i3-at és i3s-t a Frankfurti Autókiállításon mutatja be.

Bemutatkozik a BMW i3s

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights