A Mercedes eTruck koncepciója kapta az „Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2018” elismerést

In elektromos autók
Mercedes eTruck díjat kapott

A Mercedes eTruck díjat kapott a koncepció teherautók kategóriában. A 25 tonnás teherautó több, mint 200 km hatótávval rendelkezik és 12,8 tonnát tud elszállítani.

Összehasonlítás ként a Tesla Semi – amiről itt írtunk korábban – 800 km körüli hatótávval rendelkezik.

Az elismerés oka, hogy a csendes, zéró károsanyag kibocsátású eTruck igazán gazdaságos és környezetbarát megoldást kínál a fuvarozásra.

Mercedes eTruck díjat kapott

Az eTruck dizájnja nagyon letisztult és gömbölyített. Emellett áramvonalas is, elképesztően jól néz ki. Tükrök helyett pedig kamerákat találunk.

Mercedes eTruck díjat kapott

Mivel itt a hűtőrácsra az elektromos hajtás miatt nincs szükség, annak helyén LEDek találhatóak. Ezekkel kivetíthető a Mercedes embléma, vagy éppen mutatható a teherautó állapota, éppen szabad vagy fuvarban van? Vagy jelezhető az akkumulátor töltöttségi állapota is.

Az autóban 212 kWh-s moduláris akkucsomag foglal helyet. A modularitás azért is fontos, mert akár kisebb akkupakkal is rendelhető, ami később bővíthető. A két darab 170 lóerős, 500 Nm nyomatékú motor a három tengelyes teherautó középső tengelyének két kerekét hajtja.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights