A Mercedes eTruck koncepciója kapta az „Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2018” elismerést

In elektromos
Mercedes eTruck díjat kapott

A Mercedes eTruck díjat kapott a koncepció teherautók kategóriában. A 25 tonnás teherautó több, mint 200 km hatótávval rendelkezik és 12,8 tonnát tud elszállítani.

Összehasonlítás ként a Tesla Semi – amiről itt írtunk korábban – 800 km körüli hatótávval rendelkezik.

Az elismerés oka, hogy a csendes, zéró károsanyag kibocsátású eTruck igazán gazdaságos és környezetbarát megoldást kínál a fuvarozásra.

Mercedes eTruck díjat kapott

Az eTruck dizájnja nagyon letisztult és gömbölyített. Emellett áramvonalas is, elképesztően jól néz ki. Tükrök helyett pedig kamerákat találunk.

Mercedes eTruck díjat kapott

Mivel itt a hűtőrácsra az elektromos hajtás miatt nincs szükség, annak helyén LEDek találhatóak. Ezekkel kivetíthető a Mercedes embléma, vagy éppen mutatható a teherautó állapota, éppen szabad vagy fuvarban van? Vagy jelezhető az akkumulátor töltöttségi állapota is.

Az autóban 212 kWh-s moduláris akkucsomag foglal helyet. A modularitás azért is fontos, mert akár kisebb akkupakkal is rendelhető, ami később bővíthető. A két darab 170 lóerős, 500 Nm nyomatékú motor a három tengelyes teherautó középső tengelyének két kerekét hajtja.

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu