A Mercedes eTruck koncepciója kapta az „Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2018” elismerést

In elektromos
Mercedes eTruck díjat kapott

A Mercedes eTruck díjat kapott a koncepció teherautók kategóriában. A 25 tonnás teherautó több, mint 200 km hatótávval rendelkezik és 12,8 tonnát tud elszállítani.

Összehasonlítás ként a Tesla Semi – amiről itt írtunk korábban – 800 km körüli hatótávval rendelkezik.

Az elismerés oka, hogy a csendes, zéró károsanyag kibocsátású eTruck igazán gazdaságos és környezetbarát megoldást kínál a fuvarozásra.

Mercedes eTruck díjat kapott

Az eTruck dizájnja nagyon letisztult és gömbölyített. Emellett áramvonalas is, elképesztően jól néz ki. Tükrök helyett pedig kamerákat találunk.

Mercedes eTruck díjat kapott

Mivel itt a hűtőrácsra az elektromos hajtás miatt nincs szükség, annak helyén LEDek találhatóak. Ezekkel kivetíthető a Mercedes embléma, vagy éppen mutatható a teherautó állapota, éppen szabad vagy fuvarban van? Vagy jelezhető az akkumulátor töltöttségi állapota is.

Az autóban 212 kWh-s moduláris akkucsomag foglal helyet. A modularitás azért is fontos, mert akár kisebb akkupakkal is rendelhető, ami később bővíthető. A két darab 170 lóerős, 500 Nm nyomatékú motor a három tengelyes teherautó középső tengelyének két kerekét hajtja.

You may also read!

Tim Gábor dobogós a Mikulás Rallye-n az új autóval

A több nehézséget, három kiesést, de végül kategória harmadik helyet hozó Rallye2 szezon végeztével volt hiányérzet Tim Gáborban

Read More...
Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...
Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

2019-ben az új Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyez a Rali Európa-bajnokságban a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős. A MOL Racing Team párosa már a hétvégén bemutatkozik az új autóval.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu