Pierce Brosnan – Én és az autóm

In Classic, Téma
Pierce Brosnan – Én és az autóm

A 90-es évek James Bond sztárjának törött ajtajú Ford volt az első kocsija, egy szeretett Aston Martinja pedig elégett.

A „The Sunday Times” angol magazin online autós rovatának „Én és az autóm” sorozatából vettük át a következő Pierce Brosnan interjút. (Ehhez a sorozathoz tartozott Lewis Hamilton cikk is).

Egy ütött-kopott rendőrautó vezetése nem annyira élvezetes, mint padlóig nyomni a gázt egy Aston Martin V12 Vanquish-ban. Pierce Brosnan 007-es fénykorában az utóbbit vezethette, nem is panaszkodik, az alábbi képen egy 1967-es Mustang Shelby GT500 előtt áll.

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

 

“Egy hajszálon múlt, hogy nem lettem rendőr…” mondta – utalva a kémfilmekben eljátszott szerepére.  „Vagy a rendőrség, vagy a hadsereg. Körülbelül 17 éves voltam, céltalanul kerestem mit kezdjek az életben? De isteni segítséggel végül színész lettem.”

Brosnan idén 65 éves, az írországi Navanben nőtt fel. Apja kisgyermekkorában hagyta el a családot, anyja ekkor Angliába költözött, ahol ápolónőként dolgozott így nagyszülei nevelték fel. 11 éves volt, amikor édesanyja visszatért új férjével, majd 16 évesen elhagyta az iskolát, és egy ideig cirkuszi tűzoltóként dolgozott, mielőtt elnyerte első szerepét.

Az első kocsija egy Ford Anglia volt, amit mostohaapja vett neki 50 fontért (ma ez alig 20 ezer Ft) 18 éves korában. “A vezető oldali ajtó törött volt, tartani kellett, hogy ki ne nyíljon.” – mondta.

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

 

A színházi munka kezdetétől Brosnan filmszerepekkel is próbálkozott, míg végül főszerepet kapott a Remington Steele című amerikai krimi sorozatban. James Bond szerepét csak második felkérésre fogadta el, addig Timothy Dalton játszotta a szerepet. Első alkalommal Brosnan éppen aláírta a Remington Steele újabb évadát, ezért nem vállalta Bond szerepét.

Az első Bond autója egy Aston Martin DB5 volt, amelyben egy Ferrarival versenyez az Aranyszem (GoldenEye) nyitó jelenetében 1995-ben:

A DB5-ös kormányát fogta „A Holnap markában” (Tomorrow Never Dead) és”A világ nem elég” (The World Is not Enough) című James Bond filmekben is.

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

 

Utolsó 007-es szerepében, a „Halj meg máskor” (Die Another Day) című filmben, Brosnan egy Aston Martin V12 Vanquish-t kapott a DB5 helyett.

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

 

Amikor átadta a stafétát Daniel Craig-nek, Brosnan kapott egy egyedi kialakítású Aston Martin V12 Vanquish-t a Bond produkciótól. Ma is bánja azt a napot, amikor lángok martalékául esett Malibui birtokán, 2015 februárjában. “Felrobbant… Volt egy kis tűz a házban, és csak néhány márkajelzés maradt az autóból.”

Pierce Brosnan – Én és az autóm

Jelenlegi autója egy BMW 750i, fekete külső és belső sötétített ablakokkal. “Paris fiam (17 éves) azt mondta: Meg kell venned, apa! Így hát én most ezzel a gengszter stílusú autóval járok, miközben a fiam nem lát semmit az autón kívüli világból, ha éjszaka utazunk.”

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

 

Bár a filmjei gyakran szoknyavadászként ábrázolják, magánéletében Brosnan szigorúan monogám. Cassandra Harris színésznővel kötött házassága 11 évig, felesége petefészekrákja miatt 1991-ben bekövetkezett haláláig tartott. 2001-ben vette feleségül a környezetvédő TV-műsorvezető Keely Shaye Smith-t. Két fiuk született, míg Brosnan első feleségének három gyermeke volt, kettő közülük korábbi házasságából, akiket édesanyjuk halála után Brosnan adoptált. Az örökbefogadott lánya sajnos 2013-ban meghalt, édesanyjához hasonlóan petefészekrákban.

Nem tűnik úgy, mintha nyugdíjba szeretne menni. Idén „A gyilkosság filozófiája” (Spinning Man), és a „Mamma Mia! Sose hagyjuk abba” című filmekben szerepelt, ez utóbbiban Meryl Streep mellett.

Szenvedélye a paddle-board (új keletű vízi sport, szörfdeszkához hasonló deszkán állva, evezőlapáttal evezve lehet haladni), egy Ford F-150 pickuppal jár le az óceán partra. „Az óceán veszélyes lehet. Odakint sok a cápa, és ismerünk pár embert, akik elvesztették valamely végtagjukat. Mindig figyelni kell a srácokra, egyik sem eshet le a deszkáról, mert ha igen, akkor bingó!”

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

 

Rémisztőbb ötlet volt, hogy a fiúkat, Paris-t és Dylan-t megtanítsa vezetni. “Most már tudom, hülye ötlet volt”, mondja. Végül a fiúk oktatótól tanultak vezetni. “Paris ma már maga vezet az iskolába menet, és én mellette ülök. Eddig terjed az együtt vezetésünk.”

 

Pierce Brosnan – Én és az autóm

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: