A Rolls-Royce ráérősen fejleszti elektromos autóit

In elektromos
A Rolls-Royce ráérősen fejleszti elektromos autóit

A Rolls-Royce vevők egyik legfőbb elvárása a csendes és méltóságteljes utazás biztosítása. Gondolhatnánk, ebben az esetben a brit gyártó lenne az első, aki elektromos modellt fejlesztene és értékesítene, hiszen a Tesla részben a Rolls-Royce versenytársa.

 

A Rolls-Royce ráérősen fejleszti elektromos autóit

 

A patinás járműgyártó azonban nem sieti el az elektromos járművekre való átállást. Torsten Müller-Ötvös igazgató (magyaros csengésű neve korábbi házasságából ered) a Car Advice autóslapnak adott interjút egy Ausztráliában tartott rendezvényen. Ebből idézzük az alábbi részleteket.

„Nem kérdés, hogy a Rolls-Royce is elektromos autót fog gyártani, már csak a szigorú kibocsátási előírások miatt is. Jelenleg azonban kivárunk, amíg a technológia tovább fejlődik. Csaknem négy évvel ezelőtt készítettünk egy teljesen elektromos hajtású Phantom-ot. A vevőink azt mondták nagyszerű, sokak szerint egyáltalán nem, vagy csak kevéssé különbözött a hagyományos V12-estől (mint például a motor dinamikája és az autó szigetelése).”

 

A Rolls-Royce ráérősen fejleszti elektromos autóit

 

“A Rolls-Royce továbbra is fejleszti a belső égésű motorokat, így a legújabb Phantom 8-ban is egy új V12-es motor dolgozik, ami még csendesebb a korábbiaknál. De tegyük fel, hogy a Rolls-Royce előállítja az első teljesen elektromos hajtású modelljét a következő évtizedre, ami már egészen közel van. Dolgozunk is rajta, de még mindig rengeteg a teendő, ha a töltési infrastruktúrát nézzük, akár otthoni, akár a közterületeken, nyilvános helyeken elérhető töltőpontokat nézzük. Vevőinknek a leginkább problémamentes megoldást kell kínálnunk.”

 

A Rolls-Royce ráérősen fejleszti elektromos autóit

 

“A Rolls-Royce meglepő lépéseket tett az elektrifikációs terveivel kapcsolatban az elmúlt években. Míg a legtöbb márka hibrideket fejleszt, és csak lassan lépnek a teljesen elektromos hajtású járművek felé, a brit luxusautó-gyártó kijelentette, hogy nem foglalkozik hibrid autó tervezésével. A belső égésű motorokról inkább az elektromos hajtású járművekre vált, ha elérkezik az idő.”

Meg kell jegyeznünk, a Rolls-Royce jelenlegi tulajdonosa, a BMW azért elég sokat foglalkozik mind hibridek, mind tisztán elektromos hajtású járművek fejlesztésével. A már-már elterjedőben lévő i3 mellett az i8 egy drágább kategóriában is jelen van. Az SUV kategóriában és a prémium szegmensben azonban még csak hibridekkel lépett piacra a csoport. Az Autosajto.hu tesztjei (Nissan Leaf, Hyundai Ioniq) során is tapasztaltuk, hogy a töltési infrastruktúra szerény volta és az elektromos hajtású autók hatótávja még nem feltétlenül elégítené ki egy Rolls-Royce vevő igényeit.

 

A Rolls-Royce ráérősen fejleszti elektromos autóit

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: