Sok Jimny G63-at győz?

In Téma
Sok Jimny G63-at győz?

A kötélhúzás erőt próbáló sport, és autókkal is játszhatják. Ha valakit az érdekel, hogy mit kezd egy Suzuki Jimny egy Mercedes-Amg G63-mal, olvassa el cikkünket.

Az új Suzuki Jimny-t olyan jól fogadta a piac, hogy a gyár alig bírja teljesíteni a szállításokat. Az új off-road vásárlók a Suzuki Jimny esetén ráadásul minimális értékcsökkenéssel számolhatnak. Fontos vevőt befolyásoló tényező az autó megjelenése is, ez is hozzájárult az új Jimny népszerűségéhez.

Az új Jimny szögletes alakja hasonlít az elődjére, és sok szempontból úgy néz ki, mint ha a Mercedes-Benz népszerű G-osztályának kisebb változata lenne. A hasonlóságot több tuning cég is kihasználta Jimny kitek piacra dobásával, amitől a hasonlóság még erősebb. Külsőleg.

A hecc kedvéért a CarWow nemrég úgy döntött, teszteli az erőbeli hasonlóságokat is az új Jimny és a Mercedes-AMG G63 között. Sokan legyintenek, hogy badarság, de a CarWow kísérlet nélkül nem akart ítéletet hozni.

Az aranyos Jimny talán jobban szerethető, mint a G63?

Az első kísérletben egy-egy elleni küzdelem ment, mondanám, hogy férfias, szemtől-szembe küzdelem volt, de háttal állt egymásnak a két kocsi. Ahogy az várható volt, a Mercedes könnyen nyert. A G63-as 4,0 literes ikerturbós V8-as motorja 577 lóerős és 850 Nm nyomatékot képes leadni. Összehasonlításképpen, a Jimny 1,5 literes, 100 lóerős és 138 Nm-es szívó motorral nem nagyon tudott ellenállni az erőnek.

A Suzuki újabb esélyt kapott a CarWow tesztelőktől, hoztak egy második Jimny-t. A videón látható, még két Jimny sem tudta legyőzni a G63-at. A harmadik Jimny bevonása a tesztbe végre meghozta a Japán sikert! A három darab kis japán off-roader elhúzta a Mercedes-t. Pedig a matematika még így is a G63 mellett szólt, a Jimny trió csak 300 lóerővel és 414 Nm nyomatékkal rendelkezett, ami még így is alig több mint fele a G63-as arzenáljának. A legszebb azonban az, hogy a legtöbb országban akár 10 Jimny-t is vásárolhatunk egyetlen G63 áráért.

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: