Skodás megosztás

In hír
Skodás megosztás

A Skoda az egyetemi hallgatók számára fejleszt egy autómegosztó szolgáltatást. A Uniqway olyan diákok számára készült, akik nem akarnak még saját kocsit az egyetemi éveik idejére. És persze azoknak is, akiknek nincs elég zsebpénzük egy autó üzembentartásához.

Skodás megosztás

Európában ez az első ilyen jellegű szolgáltatás, és jelenleg három prágai egyetemen használják, tesztelik. A Uniqway szolgáltatást mind a diákok, mind az egyetem dolgozói egyszerűen igénybe vehetik. A szolgáltatás díja 29 Kč óránként (kb. 360 Ft), plusz 4,9 Kč (kb. 60 Ft) minden megtett kilométerre. A díjazás degresszív, azaz csökken, ha nagyobb távolságra használjuk az autót.

Skodás megosztás

Ha diák vagy, akkor egyszerűen regisztrálhatsz a szolgáltatásra az oktatási azonosítóddal, és máris indulhatsz egy rendelkezésre álló autóval, amelyet egy telefonos alkalmazás segítségével kölcsönözhetsz. A bérleti időszak hosszát és a megtett távolságot követik, és az az alkalmazáson keresztül lehet fizetni a szolgáltatásért.

Skodás megosztás

Ami az autó átvételi és lerakási helyeit illeti, a „pick-up” és „drop off” pontok megtalálhatók az egyetemi épületek mellett, a kollégiumok közelében, valamint a város ingyenes parkolási övezeteiben.

A Uniqway-t a Skoda innovációs központjában (DigiLab) fejlesztették, az alkalmazás, annak megjelenése és marketingje a diákok közreműködésével készült. A projekt jelenleg a Skoda Fabia flottára épül, mivel jó üzemanyag-fogyasztásuk, kicsi a méretük, és egész jó az okos-eszközök csatlakoztatásának lehetősége.

Skodás megosztás

Az intelligens közlekedési megoldások fejlesztése a Skoda 2025-ös stratégiájának egyik kulcsfontosságú pillére, a DigiLab pedig továbbra is együttműködik a globális start-up vállalkozásokkal, innovatív cégekkel, és az egyetemi innovációs központokkal világszerte.

A budapesti egyetemisták nem panaszkodhatnak, a GreenGo már 2 éve elérhető, a MOL-limo egy éve indult, és április óta a DriveNow is szolgáltat Budapesten.

Skodás megosztás

You may also read!

Négyévszakos gumiabroncsok

Négyévszakos gumiabroncsok 2020-as ADAC tesztje – Egyik abroncs sem képes mindenre….

A négyévszakos gumiabroncsokkal pénzt, időt és helyet takaríthatunk meg, mivel az abroncsok cseréje és tárolása nem szükségszerű. De mit

Read More...

A páncélozott Inkas Mercedes-AMG G63 Limo, a konfliktuskezelő

Nyújtsa ki a lábát és nézze a televíziót, miközben a legnagyobb biztonságban utazik, védve a lőfegyverek tüzétől. Korábban már láthattunk

Read More...

A Hyundai Kona Electric egyetlen töltéssel megtesz 1000 kilométert

A Hyundai új elektromos hatótáv rekordot állított fel három Kona Electric részvételével, amelyeket három napon keresztül teszteltek a németországi

Read More...