Dacia Sentry tanulmányautó, a szegény ember Porsche Taycan-ja lehetne

In bemutató
Dacia Sentry tanulmányautó

A Dacia nem gyárt különösebben izgalmas vagy látványos autókat, ez sarkalta Alexandra-Călin tervezőt abban, hogy elképzelje, milyen formája lehet a közeljövőben a Renault csoport által irányított román autónak.

Dacia Sentry tanulmányautó

Az autót Dacia Sentry-nek nevezte el és úgy tervezte, hogy irányt mutasson a Dacia-nak az előttünk álló évtizedben és emlékeztessen valahol az 1969-ben gyártani kezdett 1300-as modellre. Készített egy tanulmányautót, egy kisebb és sokkal olcsóbb Porsche Taycan-ra is hasonlító kocsit.

Dacia Sentry tanulmányautó

Alexandru-Călin álma, hogy a Dacia teljesen elektromos hajtóművet kapjon és Európa szerte a vásárlók számára megfelelő legyen. A Sentry alakját úgy tervezte, hogy kitűnjön a jelenleg forgalomban részt vevő legtöbb családi autó közül. Ez leginkább a tető formájával és a B-oszlopok használatával jár, a hátsó ajtók az autó hátulja felé nyílva különleges hatást keltenek.

Dacia Sentry tanulmányautó

Valójában két olyan dolog van a tanulmányautón, amely nem kidolgozott, az egyik a jelentős első és hátsó túlnyúlások, amelyek miatt profilból nagyon kellemetlennek tűnik a forma. A második, hogy a hátsó kerék ívei bemennek az utastér hátsó részébe. A tervező úgy gondolta, hogy a Sentry 5040 mm hosszú, 1907 mm széles és 1506 mm magas, 2851 mm tengelytávval. Ez azt jelenti, hogy lényegesen, 117 mm-rel hosszabb mint a Mercedes-Benz E-osztály, de 88 mm-rel rövidebb a tengelytávja, ez lehet a magyarázat a kínos arányokra.

Dacia Sentry tanulmányautó

Mivel az autónak nem kell teljesítenie a biztonsági előírásokat, ezért a látvány miatt egy pár ultravékony fényszórót és LED nappali menetjelző lámpákat képzelt el a kocsira. Az autó egyéb látványos elemei közé tartozik az hátsó üvegtábla, a LED-es hátsó lámpák és a lökhárítóba tervezett másodlagos féklámpa.

Megjegyzés: Ez egy független terv, amelyet Ţicărat Alexandru-Călin tervezett és a Dacia nem kérte fel hivatalosan. Azért reménykedhetünk, hogy a romániai autógyártó hamarosan igényt tart a tervező munkájára.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...