1979-es BMW 633 CSi eredeti állapotban most 97 ezer eurót ér

In veterán

Egy fantasztikusan szép 1979-es BMW 633 CSi jelenleg Németországban keresi új gazdáját. Az autó egy eredeti állapotú, régi E24-es modell, ami nem éppen olcsó.

A BMW 6-os CSi első generációját 1976-tól 1989-ig gyártották, kizárólag kétajtós kupéként készítették. Ez a példány Németországban, 1979-ben gurult ki a gyárból majd egy ideig raktárban állt és 1983-ban szállították első tulajdonosához Spanyolországba, Malagába. Több éves dédelgetés után a tulajdonos meghalt, özvegyére hagyta az autót akinél 2015-ig állt a garázsban.

Az autót értékesítő kereskedés, a Sportwagen Teiber először 2015 novemberében vásárolta meg az E24-et és a következő év áprilisában eladta. Érdekes módon az autót azóta visszavásárolta a kereskedő és most új otthont keres a BMW-nek, amelynek mindössze 1645 km-t mutat az órájára.

Ez egy 1979-es E24 633 CSi, ebben egy 3,2 literes soros hat hengeres motor van, amely 194 lóerőt hoz létre 5500 fordulatnál és 280 Nm nyomatékot ad le 4250 fordulat/percnél.

Az autó rendkívül alacsony futásteljesítménnyel rendelkezik, nem meglepő, hogy kiváló állapotban van. A BMW-t Sapphire Blue Metallic fényezés díszíti, amelyen kopásnak, hibának nyoma sincs. A belső teret hasonlóan jól karbantartották és a sport, kék bőrből készült ülések, valamint a kék szőnyegek is gyári állapotban vannak. Az autót eredeti kulcskészlettel, szervizfüzettel, különféle eredeti BMW prospektusokkal és egy 100 oldalas használati könyvvel értékesítik.

Mennyi az ára? Ez egy eredeti állapotú BMW ritkaság, 97 000 eurót kérnek érte. Nagyon sok, de a képeket elnézve nem is számíthattunk másra.

Forrás: Carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...