Forrásponton 2.

In autószerelés, wtibcars
  
 
   Tehát ott búcsúztunk, hogy az új hűtő nálam, már csak be kell szerelni valahol. Egy barátomon keresztül kaptam lehetőséget, hogy egy lakatos műhelyben kicseréljem a hűtőt. Mikor megláttak normál utcai ruhában, kicsit kétkedve fogadtak, érdeklődtek, csináltam-e már ilyet és megkérdezték, van-e diplomám, de nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Mindent használhattam, még a csápos emelőt is, így nagyon kényelmes volt szerelni.
    A fölső két kipattintós, szivatós kallantyúval kezdtem, ebben kaptam is egy kis segítséget, de utána már rutin műtét volt. Hamar kikerült a régi hűtő, és ment volna be az új, de hogy bement!!! És csak ment és ment, egyre lejjebb… ajajajaj:
  Nem mértem le, de a régi kb 15-20 centivel mélyebb volt. Fölül minden kis kütymüty stimmelt, de ez a kis apróság se nekem, se Lajosnak nem tünt fel, mikor összenéztük.
    A régi hűtőt visszaszereltem, a fölső gumit jól rátoltam a csonkmaradványra, a bilincset a tövében jól ráhúztam. Mikor minden a helyén volt, beledöntöttem 5 liter -36 fokos fagyállót – ezt a következő körben szeretném megmenteni – és indúlhatott a gyors légtelenítés. Ekkor visszajött a műhely tulaja, megmutattam neki a fényképet a két hűtőről. Miután látta, hogy végülis a munka 41 perc alatt kész lett – csak a műtét sikerült, de a betege meghalt – szóval még barátságosabb lett.
       Gyorsan hívtam Lajost, a hűtőst, küldtem neki a fényképet, kiderítette a turpisságot, megrendelte az újjat, és elvileg csak egy gyors árúcserére kellett volna kiszaladnom Érdre. Ez nem teljesen így sikerült. Vittem a rossz méretű hűtőt, és vártuk a futárt, és vártuk, és vártuk… Aztán otthagytam a csere darabot és eljöttem, később megjött a mérethelyes hűtő, ami elkerült a szüleimhez.
   Aztán egy szép szombati napon kimentem az atyai lakba, magamhoz kaptam a hűtőt és irány a közeli, régi, jól bevált szerelőhöz. A nap bölcsessége: “Azért jó a tél, mert Józsi nem megy a telekre, így hétvégén is lehet szerelni nála.”
    Szóval volt szabad műhely, szintén csáposon szerelhettem, és most már sietni sem kellett. Lefotóztam a megcsonkított csonkot,
nem csoda, hogy néha egy csomo víz kicsobogott… (Bocsánat, ha ez kicsit fájdalmas volt.) Majd lefotóztam a régi hűtőt és büszke utódját, meglepő a hasonlóság, mint két tojás:
A régi hűtő alján lévő rozsda magyarázatot ad arra is, hogy miért csökkent mindig a vízszint és kellett utántöltögetnem, de ez jó hír, hisz az autó nem hengerfejes! Szóval vissza az új hűtő, csövek vissza a gyönyörű és ép csonkokra:
 
 
most is elég hamar megvoltam. Sajnos a becsillanástól nem látszik túl jól, de azért a BMW logós bilincseim nagyon tesztenek:
 
   Az összerakás után még légetelenítettem, utána pedig egy kicsit teszteltem is, nagyon precíz lett. Hátra van még egy benzinkút látogatás, hogy megtudjam, milyen kemény telet bír ki a rendszer szétfagyás nélkül, de most újra nyugodt és kiegyensúlyozott BMW használó lettem.
 
 
 
 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...

2 commentsOn Forrásponton 2.

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights