A BMW vázolta a jövőt Frankfurtban

In bemutató
a BMW jövője

A BMW Frankfurtban vázolta a jövőt: 25 elektromos autó várható. Sok új modellt állítottak ki. De a legnagyobbat BMW i Vision Dynamics szólt.

A BMW jövője

a BMW jövője

A BMW a napokban mutatta be a Concept X7 iPerformance csillagrombolót. Az autó méretei és arányai is impozánsak. Bár – kérem, ne kövezzenek meg – szerintem nagyon hasonlít az XC90-re…

Szóval az X7 iPerformance-ban van egy TwinPower Turbo benzinmotor és egy eDrive hajtás. Az autó plug-in hibrid és képes csak elektromos üzemben is haladni. Belül a fejedelmi kényelemben hatan foglalhatnak helyet különálló ülésekben.

a BMW jövője

Ott van a standon még a fantasztikus Concept 8, amelyről itt írtunk korábban.

a BMW jövője

Illetve a Z4 koncepció, amit a Concours d’Elegance-on mutattak be.

a BMW jövője

A BMW M8 GTE ideális lesz a tartóssági versenyekre, mint mondjuk a Le Mans-i 24 órás megmérettetés.

a BMW jövője

Illetve ott van a standon az i3S -is, amiről szintén beszámoltunk korábban.

a BMW jövője

Hogy kétkerekű újdonsággal is szolgáljanak, itt a BMW Motorrad Concept Link, ami egy teljesen elektromos hajtású motor state-of-the-art connectivity technológiával felszerelve.

a BMW jövője

De a legnagyobb újdonság a BMW i Vision Dynamics. Ezen az autón látszik, hogy mindent beleadtak. Nemcsak azért csinálták mert kellett. Bár kellett. Ha hihetünk a számadatoknak, ez odavág a Teslának. A négy ajtós Gran Coupe – ami természetesen elektromos hajtású – hatótávja 600 km. A végsebessége több, mint 200 km/h, a gyorsulása pedig 4 másodperc 0-ról 100-ra.

a BMW jövője

Szerintem ilyen jól elektromos autó még nem nézett ki, leszámítva a Jaguar E-type Zero-t, de az egyedi jármű. Nekem a legjobban az tetszik, hogy ezt a nagy durranást meg tudták tartani Frankfurtig.

Egyébként 2025-re a BMW 25 elektromos modellt ígér, melyből 12 tisztán elektromos lesz.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...