Budapest Auto Show 2017 – Yaristól a Jaguarig

In bemutató
Budapest Auto Show

 

A HVG már több éve megrendezi a Cégautó Konferenciát. De idén először gondoltak egy nagyot, és megszervezték a Budapest Auto Show-t. 14 kiállító 40 autót hozott el a Millenáris B épületébe. Azt kell mondanom, mind a szervezés, mind a helyszínválasztás magas színvonalú volt. A konferencián érdekes előadások hangzottak el, amiről Péter kollégám írt egy rövid összefoglalót. Majd a finom ebéd után lehetőségünk volt megcsodálni a kiállított autókat, amelyek közül a Jaguar E-PACE, Jaguar XF Sportbrake, Peugeot 308, Peugeot 5008, Nissan Leaf és Seat Arona Magyarországon itt láthatók először.

Budapest Auto Show
Toyota RAV4 Hybrid

Első momentum ként kipróbálhattuk a Toyota RAV4 Hybrid változatát. Ezt itt olvashatják illetve nézhetik meg a kis videót.

Budapest Auto Show

Budapest Auto Show

Majd személyes kedvencemmel folytatnám. A Lexus IS 300H a maga 218 lóerejével és 8,4 másodperces gyorsulásával nem egy versenyautó. De ahogy beleültem, olyan “hazaérkeztem” érzésem volt. A kényelem, a körülölelő biztonság, a kézre eső kezelőszervek mind hozzájárultak ehhez az érzéshez. Az illata pedig szintén kellemes volt. Ehhez jött az élőben még ütősebb dizájn. Az IS 300H megjelenése telitalálat.

 

Budapest Auto Show

Persze, a mellette álló RX 450H is jól nézett ki. Ahogy az egész konferencia egyik fő csapás iránya a környezettudatosság volt, így a kiállított autók jó része is elektromos vagy hibrid volt.

Budapest Auto Show

Így persze itt volt a Yaris Hybrid is, ami persze lényegesen egyszerűbb autó, de a megbízhatóság szimbóluma.

Budapest Auto Show

A HF Racing csapatának Formula Renault autója 2.0 literes 198 lóerős és 460 kg-os. Ennek következménye a 3,2 másodperces gyorsulás 100 km/h-ra. És ez nem volt hybrid. 🙂 Csak kőkemény versenyautó.

Budapest Auto Show
Jaguar E-PACE 2.0 diesel 180 LE
Budapest Auto Show
Jaguar E-PACE – formás részletek

Budapest Auto Show

A Jaguar standján egy E-PACE és egy XF Sportbrake volt kiállítva. Ezek az autók a kiállítás legszebbje címért is pályázhattak. A Jaguar E-PACE-t júliusban mutatták be az emlékezetes szaltóval. Az F-PACE alá szánt SUV azért elég méretesnek tűnt. Csomagtartója 577 literes, és mivel a Range Rover Evoque alatt lévő padlólemezt használták itt is, csak négy hengeres motorok kerülhetnek bele. Benzinesből lehet benne 250 és 300 lóerős, dízelből 150, 180 és 240 lóerős motor hajthatja. A kiállított példány 180 lóerős dízel volt 430 Nm-el, összkerékhajtással és kilenc fokozatú automatával.

 

Nissan Leaf

Budapest Auto Show

Budapest Auto Show

Itt volt az új Nissan Leaf is, amit szeptemberben mutattak be Japánban. A fekete fényezésű jobb kormányos autó a mesterséges világításban nagyon jól nézett ki. A Nissanos kolléga 2018 február-március környékére ígérte, hogy lesz kipróbálható rendszámos változat. Az autóról itt írtunk korábban.

Budapest Auto Show

A megújult Peugeot 308 – amiről itt írtunk korábban – szintén ott volt. A konkrét autó sajátja a különlegesen szép gyöngyházmetál fehér fényezés volt, ami pompázott a színes megvilágításban. Én, ha Peugeot-ot vennék, biztos ilyen fényezéssel kérném.

 

Budapest Auto Show

Nem újdonság, de még mindig nagyon jól néz ki a BMW i8.

Budapest Auto Show

De a Ford Mustang nyitott változata is impozáns.

Budapest Auto Show

 

Seat Arona

A Seat Arona-t a Frankfurti Autókiállítás után itt lehetett először látni.

Budapest Auto Show

A fényképen nem jön annyira át, hogy mennyire formás az új Seat. Nagyon jók a vonalai, harmonikusak az arányai.

Budapest Auto Show

A belseje is hívogató és kényelmes. Az autó kis mérete ellenére a belső tér elég tágas.  Jó fogású a kormány, minden kézre esik. A váltót végigkapcsolgatva pedig azt éreztem, hogy az már hondásan precíz. A SEAT-os értékesítő kollégával megállapodtunk, hogy az Arona is azt támasztja alá, hogy a SEAT a VW kis bohémsággal megfűszerezett változata. A kiállított példányban 1.0 literes három hengeres TSI motor volt 115 lóerővel, ami azt a kasznit valószínűleg megfelelően mozgatja.

 

Összefoglalva nagyon jó élmény volt a Budapest Auto Show-n részt venni. És vasárnap ezt még Önök is megtehetik a Millenáris B épületében, nem fogják megbánni.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights